Новини

Новорічні салати БЕЗ майонезу

20.12.2017

Ні, ми не пропонуємо забути про олів’є, шуби на мізерії на новорічному столі. Ми пропонуємо додати до них щось нове та більш корисне.
СМЕТАНКОВІ СОУСИ

Спеціально до свят Галичина розробила 10 варіантів соусів на основі сметани. З маринованим огірком, гірчицею та навіть імбирем! Хочете здивувати своїх гостей? – читайте, зберігайте та пробуйте. Впевнені, що Вам сподобається.

Сметанковий соус з маринованим огірком і свіжою петрушкою☘️☘️
Такий соус універсальний і підійде до овочевих, м’ясних чи рибних салатів.
 150 г 15% сметани “Галичина”
 30 г маринованого огірка
 1 зубець часнику
 0,5 ч.л. діжонської гірчиці
 1 ч.л. лимонного соку
 5 г свіжої петрушки
 сіль
 чорний мелений перець
Сметану “Галичина” розтерти з гірчицею та лимонним соком. Маринований огірок натерти на середній тертці та відтиснути сік. Часник почистити та пропустити через прес. Петрушку дрібно посікти. Сполучити сметанну масу, огірок, часник, петрушку. Приправити сіллю та чорним меленим перцем. Відправити у холодильник мінімум на 2 години.

Сметанковий соус з твердим сиром
Така заправка найбільше підійде до будь-якого овочевого салату.
 150 г 15% сметани “Галичина”
 35 г сиру твердих сортів
 2 зубці часнику
 1 ст.л. французької гірчиці
 1 ст.л. червоного винного оцту
 3 ст.л.оливкової олії
 сіль
 чорний мелений перець
У чашу кухонного комбайну (насадка металевий ніж) скласти сметану “Галичина”, нарізаний сир, гірчицю, почищені і розчавлені ножиком зубці часнику, оцет. Здрібнити до утворення однорідної маси. Приправити сіллю і чорним меленим перцем. Вкінці вмішати олію.

Сметанковий соус з гірчицею та медом
 Такий соус найкраще смакуватиме з овочевими салатами.
 100 г 15% сметани “Галичина”
 3 ст.л. меду
 2 ст.л. французької гірчиці
 1 ст.л. лимонного соку
 сіль
 чорний мелений перець
Рідкий мед розтерти з гірчицею і лимонним соком до утворення однорідної маси. Сполучити зі сметаною “Галичина”, приправити сіллю та чорним меленим перцем. Відправити у холодильник на 2 години.

 Сметанковий соус з авокадо
Такий соус найкраще підійде до м’ясних салатів.
 1 шт. зрілого авокадо
 150 мл 15% сметани “Галичина”
 35 г зеленої цибулі
 3 ст.л. лимонного соку
 2 зубці часнику
 сіль
 чорний мелений перець
Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, вийняти мякоть, нарізати її і відразу полити лимонним соком. Часник почистити і пропустити через прес. У чаші кухонного комбайну сполучити авокадо, сметану “Галичина”, часник, нарізану зелену цибулю, спеції. Здрібнити до утворення однорідної маси.

 Сметанковий соус з хроном та яблуком
Такий соус найкраще пасує до м’ясних салатів і салатів з язиком.
 200 мл 20% сметани “Галичина”
 50 г кисло-солодких яблук
 15 г кореня хрону
 1 ст.л. яблучного оцту
 0,5 ч.л. цукрової пудри
 1 щіпка солі
Корінь хрону та яблуко почистити і натерти на дрібній тертці, сполучити їх зі сметаною “Галичина”, оцтом, цукровою пудрою та сіллю. перемішати. Відправити у холодильник на 2 години.

 

 Сметанковий соус з білками
Такий соус чудово підходить до м’ясних салатів і до м’ясних страв.
 300 мл 20% сметани “Галичина”
 білки 4 варених яєць
 3 ст.л. лимонного соку
 1 ст.л. цукру
 1 ч.л. міцної гірчиці
 сіль
 чорний мелений перець
Яйця відварити круто, почистити, відділити білки і натерти їх на дрібній тертці. Сметану “Галичина” розтерти з цукром, лимонним соком, гірчицею. Вмішати білки, приправити сіллю та чорним меленим перцем.

 Сметанковий соус з яйцями і маринованими огірками
Такий соус підходить до овочевих і м’ясних салатів.
 200 мл 20% сметани “Галичина”
 2 яйця
 60 г маринованих огірків
 1 зубчик часнику
 сіль
 мелений духмяний перець
Яйця відварити круто, почистити. Одне яйце натерти на дрібній тертці, а друге дрібно нарізати. Половину огірків натерти на дрібній тертці, а другу половину дрібно нарізати. Сполучити сметану “Галичина”, яйця, огірки, почищений і пропущений через прес часник, сіль, перець.

 Сметанковий соус з кропом і часником☘️
Такий соус найкраще підходить до картопляних салатів і овочевих страв.
 200 мл 15% сметани “Галичина”
 40 г свіжого кропу
 3 зубці часнику
 сіль
 чорний мелений перець
Кріп дрібно посікти. Часник почистити і пропустити через прес. Сполучити сметану, кріп, сіль, чорний мелений перець.

 Сметанковий соус з каррі
Такий соус накраще підходить до овочевих та м’ясних салатів.
 250 мл 20% сметани “Галичина”
 0,5 ч.л. приправи каррі
 1 ч.л. французької гірчиці
 сіль
Сполучити сметану “Галичина”, приправу каррі та гірчицю. Збити усе виделкою. Приправити сіллю.

 Сметанковий імбирний соус♨️
Соус найкраще підходить до салатів з птицею і м’ясом.
 200 мл 20% сметани “Галичина
 1 ч.л. сухого порошку імбиру
 1 ч.л. лимонного соку
 сіль
Сметану “Галичина” сполучити з лимонним соком і порошком імбиру. Перемішати, приправити сіллю.